Doua pasaje din Iasi intra in reparatii

Sharing is caring!

Pasajele supraterane Socola si Alexandru cel Bun vor intra in reparații capital. Valoarea totala a celor doua investitii este de aproape 72 milioane de lei. Pentru Pasajul Socola, municipalitatea doreste sa execute lucrari de reabilitare, cresterea numarului benzilor de circulatie (de la 4 la 5), a gabaritului si a clasei de incarcare.

Solutia propusa va asigura o durata viitoare de exploatare a pasajului de minim 100 de ani, in condiții de siguranta si confort pentru circulația rutiera, a tramvaielor si a pietonilor pe și sub pasaj. Pasajul a fost construit în anul 1960 de Antrepriza Construcții Montaj nr. 2 in baza unui proiect tehnic intocmit de Institutul Județean de Proiectare Iasi. Pasajul are o lungime de 463 metri. Valoarea estimata a lucrarilor este de 34 milioane de lei.

Pentru pasajul Alexandru cel Bun primaria si-a propus consolidarea zidurilor de sprijin din rampele de acces si reabilitarea pasajului. Conform proiectantului, solutia aleasa de reprezentantii municipalitatii va asigura o durata viitoare de exploatare a pasajului de minim 55 de ani, in condiții de siguranta si confort pentru circulatia rutiera, a tramvaielor și a pietonilor.

Pasajul a fost construit in perioada 1977 – 1980 de Grupul de Șantiere Drumuri și Poduri Iasi, in baza unui proiect tehnic întocmit de Institutul de Cercetari si Proiectari Moldova Iași. Pasajul are o lungime de 521 metri. 

shares