Doua noi focare de Covid-19 in Iasi

Sharing is caring!

Doua noi focare de coronavirus au fost confirmate de Directia de Sanatate Publica Iasi. Unul este inregistrat la Institutul Regional de Oncologie , Sectia de Radioterapie. Aici au fost depistate 12 cazuri de infectie cu coronavirus in randul personalului angajat cat si al pacientilor. Un al doilea focar a fost depistate intr-o societate comerciala din Iasi.

La Institutul Regional de Oncologie au fost luate masuri suplimentare pentru prevenirea raspandirii coronavirusului

Marius Voicescu – Purt. Cuv. DSP Iasi:

Daca ne referim la masuri putem spune ca tuturor pacienților depistati pozitivi le-au fost suspendate sedintele de radioterapie si au fost directionați catre spitalele Covid-19.  Personalul confirmat a fost, de asemenea, indrumat pentru consultatii de specialitate. Personalul contact apropiat va fi retestat conform metodologiei  S-a efectuat dezinfectia in toate spatiile sectiei.

Al doilea focar a fost depistat la o societate comerciala din Municipiul Iasi. In urma testarilor, aici au fost depistate 11 cazuri de coronavirus in randul angajatilor. Si aici se incearca limitarea raspandirii virusului.

Marius Voicescu – Purt. Cuv. DSP Iasi:

S-a efectuat aici dezinfectia locurilor de munca, se respecta distantarea la locul de munca. Si programul de lucru a fost decalat. In plus, servirea mesei de catre salariati se face la punctul de lucru, nu in spațiul special amenajat,

shares