Două noi focare de coronavirus în Iași. Unul dintre ele, la o primărie din județ

corona4_750

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a două focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

  1. PRIMĂRIA COMUNEI CIORTEŞTI –  10 salariaţi

     Măsuri:

            Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină. S-au luat măsuri de închidere a instituţiei, a fost efectuată dezinfecţia în toate spaţiile. Unul dintre pozitivi se află în spital.

      2.  INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Psihiatrie Cronici Bârnova – 14 persoane (12 pacienţi şi 2 cadre medicale)

            Măsuri:

            Medicii depistaţi pozitivi sunt izolaţi la domiciliu. Pacienţii pozitivi sunt izolaţi în spital şi au fost evaluaţi de un medic infecţionist. Ancheta rămâne în derulare.

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a două focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

      1.  INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici -a fost confirmat cu noul coronavirus încă un pacient.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 10 persoane       (3 cadre medicale şi 7 pacienţi)

Măsuri:

           Pacientul confirmat este izolat în spital şi monitorizat. Anchetă este în desfăşurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

      2.  CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 3 salariaţi.

           Conform actualizărilor, în cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 77 de persoane (9 beneficiari şi 68 de salariaţi).

Măsuri:

În data de 29.10.2020 au mai fost emise 3 buletine pentru 3 angajaţi pozitivi. Aceştia se vor izola la domiciliu unde vor fi monitorizaţi de medicii de familie.