Două milioane din chestionarele pentru autorecenzare au fost declarate invalide. Românii vor fi vizitați acasă de recenzori

autorecenzare

Două din 11 milioane de chestionare completate online în etapa de autorecenzare a Recensământului 2021 au fost declarate invalide. Problema ar fi apărut după o greșeală în realizarea platformei, în sensul că aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete sau incorecte.

O mare parte din cei care au avut ghinion știu că nu au fost luate chestionarele lor în evidență după ce au verificat pe portal la rubrica „Verificarea autorecenzării după 7 zile” unde după introducerea CNP-ului personal au încercat să obţină dovada de autorecenzare, dar li s-a transmis că formularul nu a fost validat.

Culmea e că cei care se află în această situație au primit pe mail, după completarea chestionarului, mesajul „Vă mulţumim pentru participarea dvs. la Recensământul populaţiei şi locuinţelor – runda 2021”.

Până pe 17 iulie 2022, persoanele a căror chestionare au fost declarate invalide vor fi vizitați de recenzori.

Refuzul furnizării informaţiilor solicitate ori furnizarea de date eronate sau incomplete recenzorilor pot aduce amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei, după cum scrie în OUG 19/2020.