Două milioane de pacienți au fost operați pe creier cu Gamma Knife

Gamma Knife

Radiochirurgia stereotactică de tip Gamma Knife este singura șansă de supraviețuire pentru pacienții cu tumori pe creier. Chirurgia clasică prezinta multe riscuri, iar uneori când sunt tumorile prea mari, singurul tratament care se recomandă este radiochirurgia.

Sute de persoane se află pe listele de așteptare la Spitalul de Neurochirugie din Iași, pentru a urma un tratament în cel mai nou laborator al unității. Este vorba de radiochirurgia stereotactică de tip Gamma Knife, prin care pacienții sunt tratați de tumori grave fără cuțit și durere.

Putem trata tumori care nu sunt localizate la nivelul creierului, ci la nivelul feței. Radiochirurgia stereotactică de tip Gamma Knife este un tratament inovativ. Peste două milioane de pacienți care au fost tratați prin această tehnologie inovativă, această chirurgie cu cuțit gamma. Adică fără să curgă sânge, fără să doară. Sunt peste 3 milioane de studii de specialitate care demonstrează eficiența acestui tip de tratament pentru majoritatea patologiei care poate apărea la nivelul creierului. Trebuie spus că acest tip de radiochirurgie stereotactică este dedicată neurochirurgiei, a spus Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie Iași.

Tratarea tumorilor canceroase reprezintă o provocare pentru echipa medicală.

Sunt pacienți la care volumul tumoral fiind foarte mare se face o reducție a nivelului tumoral, adică o intervenție clasică, deci la noi în spital tot ceea ce înseamnă toate modalitățile tehnologice care ajută la intervenția chirurgicală și peste două trei luni de zile, iradiere Gamma Knife. Deci asta înseamnă a face neurochirurgie ca și mental a echipei medicale, pentru că nu mai ai presiunea de a scoate tumora respectivă cu riscuri catastrofale pentru pacienți, adică paralizii de nervi cranieni, a explicat Lucian Eva, director Spital de Neurochirurgie Iași.

Gamma Knife este o terapie inovativă și salvează vieți.