Două incendii de vegetație uscată s-au produs la Suharău și Tulbureni

Salvatorii botoșăneni au avut de stins, în ultimele ore, două incendii de vegetație uscată la Suharău și Tulbureni, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Incendierea vegetației uscate este interzisă. Potrivit pompierilor, acestea pot pune în pericol viața oamenilor, pot distruge habitatul unor animale, pot afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Canicula sau vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.

La Suharău a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ opt hectare. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Suharău.

La Tulbureni a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ un hectar. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere.

„Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *