Doua gradinite din Iasi vor fi refacute cu finantare prin Planul National de Investii

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației ne-a anunțat oficial că a fost semnat contractul de finanțare, prin Programul Național de Investiții „Școli Sigure și Sănătoase”, a lucrărilor de consolidare a imobilelor cu risc seismic a două grădinițe din Municipiul Iași.

Este vorba, mai întâi, despre Corpul A al Grădiniţei cu Program Normal nr. 21 din șoseaua Națională nr. 45, parte din structura Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun”. Clădirea, cu o suprafață desfășurată de 466,67 metri pătrați, a fost construită în anul 1945. Dat fiind riscul seismic constatat de experți și al autodemolării, activitatea grădiniței, cu cei 46 de preșcolari, a fost relocată în cursul anului trecut.

Valoarea finanțării obținute de Primăria Municipiului Iași prin programul menționat este de 6.900.033,82 lei fără TVA, respectiv 8.211.040,25 lei cu TVA.
De fonduri prin același program vor beneficia și lucrările la Corpurile C1 (Tronsoanele 1 și 2) și C2 (Tronsonul 3) ale Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 11 din strada Țuțora nr. 3, din structura organizatorică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12. Clădirile, cu o suprafață desfășurată de 648 de metri pătrați, au fost construite în 1967. Activitatea personalului didactic și a celor 60 de preșcolari a fost relocată în urmă cu doi ani, după ce expertizele au demonstrat faptul că imobilele nu sunt sigure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *