Două fetițe au fost transferate la Spitalul pentru Copii din Iași

spitalul de copii sf maria

Echipajul SMURD de terapie intensivă a transferat la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași două fetițe gemene în vârsta de aproape două luni din Fălticeni. Una dintre ele prezintă forme severe de COVID-19, motiv pentru care medicii au decis sa le transfere pe amândouă la Iași, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate și investigații suplimentare.

Inițial, aceștia au fost internați la spitalul municipal Fălticeni, dar din cauza faptului că unul dintre pacienți se afla în stare gravă s-a decis transferul la Iași.

A fost nevoie de incubator pentru două fetițe. S-a colaborat cu Serviciul de Ambulanță din Suceava și cele două micuțe au fost transportate la Iași, la Spitalul de Pediatrie, în ATI. A avut nevoie de oxigeno-terapie, medicul de pe SMURD fiind pregătit în orice moment  în funcție de evoluția pe timpul transportului să efectueze ventilație non-invazivă chiar intubație dacă era cazul. Una din fetițe avea o afectare a gazelor arteriale severe  dar a răspuns la oxigeno terapie, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

În urma controalelor de specialitate s-a constat că doar unul dintre bebeluși era infectat cu COVID-19.

Sugarul de o lună de zile care este pozitiv are disfuncție respiratorie acută, este dependent de oxigen. În acest moment nu necesită protezare respiratorie și ventilație mecanică. Este stabil hemodinamic, se alimentează deci este într-o stare critică cu o evoluție imprevizibilă datorită vârstei, a spus Tamara Roșu, purt. cuv. Spitalul pentru Copii„ Sf. Maria” din Iași.

La nivelul Spitalului pentru Copii sunt internați 12 copii cu COVID-19.