Două eleve care mergeau pe trotuar, lovite de o maşină care a ricoşat după un accident. Șoferul era drogat

62318037

Două eleve de 15 ani din București au fost lovite, joi, de o maşină care s-a răsturnat pe trotuar, după ce s-a lovit de alte două autoturisme pe şoseaua Vitan Bârzeşti.  

Potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere, citat de Agerpres, cele două fete au fost transportate la Spitalul ”M.S. Curie” pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma accidentului, traficul rutier era restricţionat în jurul orei 10.00 şi se circulă pe o singură bandă, pe sensul către Splaiul Unirii.

Din primele informații, conducătorul unui autovehicul în vârstă de 36 ani, care se deplasa pe șoseaua Vitan-Bârzești, dinspre Pod Vitan catre Șoseaua Olteniței, ajuns în dreptul sediului INML, ar fi efectuat virajul la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu alte două autovehicule care circulau din sens opus.
În urma impactului, acesta s-a răsturnat pe lateral, lovind și doi pietoni, care se aflau pe trotuar.

Victimele, minore în vârstă de 15 ani, au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorii autovehiculelor implicate în accident au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind zero” – se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere.

De asemenea, potrivit sursei citate, șoferul mașinii răsturnate ar fi consumat droguri înainte de a se urca la volan.

”De asemenea, conducătorul autovehiculului în vârstă de 36 de ani a fost testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând prezența în organism a substanțelor psihoactive. Acesta a fost condus la INML în vederea recoltării de mostre biologice.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație” – au mai anunțat polițiștii rutieri.