Două documente de identitate false oprite din drumul către Belgia

1631435798103-14332-S4

Pe 11 septembrie , în jurul orei, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni-I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității Gorban, județul Iași, un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, care se deplasa către Iași. Aceștia au descoperit ascunse într-un microbuz, disimulate într-o pătură, două documente de identitate false ce urmau a fi folosite în Begia de către doi tineri din R.Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și pasagerilor, ocazie cu care colegii noștri au descoperit , disimulate într-o pătură, 2 (două) cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate date și fotografii a doi dintre pasagerii microbuzului, cetățeni din R. Moldova, în vârstă de 18, respectiv, 19 ani.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri. 

Tinerii au declarat că au procurat cărțile de identitate descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, cunoscut pe internet, cu scopul de a le folosi în Belgia, pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.