Două avertizări de furtuni în România

Meteorologii au emis două avertizări, de cod galben și portocaliu.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, se va manifesta în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. Sunt afectate județele din sud, sud-est, centru și local județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu, de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente, se va manifesta în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10.

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!