Doua automotoare cu revizia efectuata la Pascani s-au defectat intr-o singura ora

Doua automotoare cu reviziile de tip R9 efectuate la Pascani s-au defectat intr-o singura ora, potrivit Club Feroviar. Unul dintre ele se deplasa spre Bucuresti Nord dar s-a stricat la Vadu Lat si a avut o intarziere de 2 ore si jumatate.

Un alt tren format din doua automotoare cuplate care circula pe ruta Aeroport Henri Coanda – Bucuresti Nord nu a mai ajuns la destinatie fiind anulat. Din cauza acestui incident, operatorul feroviar a mai anulat doua trenuri.

Electroputere VFU Pașcani SA, membră a grupului Grampet, a obtinut un contract pentru reparatia capitala de tip R9 a 50 de automotoare Desiro cu numărul AM 2072, conform acordului cadru semnat cu SNTFC „CFR Calatori” SA. Reviziile capitale de tip R9 se efectuează la 12 ani de operare sau la 2 milioane km parcurși.

Reparația capitală de tip R9 a automotorului Desiro presupune o serie de etape importante, precum demontarea boghiului motor, spălarea, curățarea, constatarea, repararea și/sau înlocuirea elementelor, repararea osiilor motoare cu atac de osie simplu sau dublu, precum și a boghiului purtător. De asemenea, a fost repararea instalației de climatizare și instalației de încălzire, verificarea și repararea instalației de încărcare a bateriilor, repararea ușilor de acces și a ferestrelor, precum și repararea intercomunicațiilor.

Printre alte etape ale reparației se numără demontarea, verificarea și repararea scaunelor și strapontinelor, înlocuirea tapițeriei, verificarea și repararea instalațiilor din postul de conducere, precum și a instalației electrice. Sunt necesare, de asemenea, repararea sistemului de combustibil și a sistemelor de frânare, precum și curățarea, verificarea și repararea caroseriei automotorului și vopsirea exterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *