Două angajate au executat silit Institutul de Psihiatrie „Socola”. Spitalul are conturile blocate

Unitatea a pierdut un proces cu doua angajate iar acum trebuie sa platească despăgubiri 30.000 de euro. Totul ar fi pornit în urmă cu aproximativ trei ani când, conducerea spitalului a decis să le transfere pe cele două angajate la un compartiment diferit. Aceastea au atacat decizia în instanță care le-a dat câștig de cauză.

„Este un proces mai vechi prin care doi angajați ai spitalului au câștigat în instanță daune morale, suma pentru fiecare dintre cele două fiind de 15.000 de euro. Instanța așa a hotărât, iar decizia acesteia se respectă. Cele două angajate ale spitalului au apelat la un executor judecătoresc care, conform legislației, a depus poprire pe conturile Institutului de Psihiatrie Socola la Casa de Asigurări de Sănătate și la Trezorerie”, a declarat Cristina Dobre, directorul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași.

Acum, spitalul se află în imposibilitate de plată deoarece legea spune că plățile debitelor se pot face doar din venituri proprii și nu din bugetul alocat anual.

„Lucrurile merg mai greu în sistemul spitalicesc din România, trecând peste situația cu pandemia și este destul de dificil de realizat un număr de internări, prin contractul pe care îl avem cu Casa. Sper că sumele acestea să nu ne afecteze într-o măsură foarte mare. Noi am acționat pe cale juridică, am solicitat instanței eșalonarea. Termenul este pe 16 și așteptăm rezultatele solicitării noastre”, a mai spus Cristina Dobre. 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!