Două aeronave militare ajută la stingerea incendiului de pădure din judeţul Bacău

Două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, acţionează marţi pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona fondului forestier al localităţii Târgu Ocna, judeţul Bacău, informează un comunicat MApN, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, aeronavele au decolat din Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, în jurul orei 19,30, iar acţiunea de stingere a incendiului la faţa locului este îngreunată de terenul accidentat şi de lipsa sursei de apă.

Două aeronave militare ajută la stingerea incendiului de pădure din judeţul Bacău

Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

MApN precizează că, în configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră – în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *