Doua acumulari din judetul Iasi vor fi reabilitate prin PNRR

halceni

In programul national de rezilienta si redresare, proiectele de reabilitare a acumulărilor existente vor fi selectate în baza prioritizării realizate prin aplicarea metodologiei de prioritizare din punct de vedere al exploatării în siguranță a acestora. Sunt vizate acumulări existente care necesită intervenție în regim urgență, fiind considerat ecritice din punct de vedere atat al funcționării în siguranță cât și al asigurării folosințelor.

Din judetul Iasi sunt vizate acumularea Halceni si acumularea Parcovaci pe raul Bahlui. In judetele din Moldova vorbim despre Acumularea Cazanesti, Acumularea Cuibul Vulturilor, Acumularea Solesti, pe raul Vasluiet, judetul Vaslui, Nodul Hidrotehnic Stanca-Costesti, Acumularea Poiana Uzului, jud. Bacau, Acumularea Solca, jud. Suceava, Acumulare Trotus, mun. Onesti, jud. Bacau,

Pentru acumularile cu rol foarte important în asigurare a apei brute pentru sistemele de alimentare cu apă (atât cele cu priza directă cat si cele care furnizeaza servicii de reglarea debitelor pentruprizele aval) sunt avute in vedere solutii pentru oxigenare si reducerea fenomenelor de eutrofizare.