Dotări noi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași

WhatsApp Image 2021-12-06 at 09.56.59

Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași a primit 6 ventilatoare mecanice prin proiectul Combat COVID, derulat de Consiliul Județean Iași. Valoarea invstiției este de 726 de mii de lei, fără TVA.

Noua aparatură va fi folosită pe secția Covid a unității medicală.

„Ele deservesc în principal zona pozitiv Covid, suspecți Covid. După perioada de pandemie probail că vor fi duse și pe zona de non-covid, pe zona verde. Echipamentele sunt de înaltă performanță. Acest tip de ventilator poate susține ventilația mecanică a pacientului de la 600 de grame până la 130 de kilograme”, a declarat dr. Alina Belu, manager al Spitalului de Copii Iași.

Pe viitor spitalul va mai primi o tranșă de 8 aparate de aparate ventilație mecanică, dar și alte dispozitive care vor asigura tot ce înseamnă înaltă tehnologie pentru suportul pacientului crtitic pediatric.

„În ultimii ani s-a încercat cu pași mici, dar siguri o dotare maximă. În cadrul acestui proeict vom ajunge ca fiecare pat de Terapoie Intesivă să beneficeze de un ventilator, ceea ce va asigura o funcționalitate optimă pentru secția ATI în tratarea pacientului pediatric”, a zis dr. Alina Belu.

Secția de Terapie Intensivă și Anestezie (ATI) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași are 44 de paturi, din care 30 au un ventilator asociat.