Dotari de top la Maternitatea Cuza Voda

bebelusi cuza voda

Conducerea maternității a solicitat sprijinul Consiliului Județean pentru dotarea blocului operator, ca și pentru realizatea primului Laborator de genetică moleculară și genomică structurală, ce va fi amenajat în cadrul Centrului de medicină reproductivă a spitalului.

Bolile genetice sunt responsabile pentru aproximativ 50% din decesele infantile și de jumătate din internările din spitalele pediatrice, iar cele patru laboratoare de genetică medicală existente la Iași sunt dotate cu aparatură perimată fizic și moral, încă din anii ’90.

De asemenea, CJ va susține financiar și achiziționarea unui robot laparoscopic da Vinci, necesar chirurgiei minim invazive. În țară există 16 astfel de roboți, dar niciunul nu se află în Moldova.

„Bugetul nostru din acest an va fi foarte restrâns, având asigurate practic doar 25% din sumele necesare. Nu vom face însă niciun compromis în privința creșterii calității serviciilor furnizate de spitalele din subordinea noastră. Am solicitat spitalelor ca orice echipament achiziționat să fie vârful de gamă. Vorbim de sănătatea ieșenilor și mai bine strângem cureaua în alte domenii decât să cumpărăm aparate uzate moral, așa cum din păcate s-a mai întâmplat în trecut. Așteptăm în cursul zilei de miercuri solicitările din partea spitalelor, fundamentate tehnic și economic, pentru a le putea supune aprobării consilierilor județeni la proxima ședință în plen”, a declarat președintele CJ, Maricel Popa.

Acesta a purtat discuții și cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, stabilindu-se continuarea programului de investiții în aparatură modernă demarat anul trecut, astfel încât spitalul să poată acoperi la cel mai înalt nivel întreaga paletă de servicii medicale din domeniul neurochirurgiei.