Dosarul Flux intra in judecata

Dosarul Flux a trecut astazi de Camera Preliminara si va intra in faza de judecata. Curtea de Apel Iasi a stabilit, ca procurorul de caz a respectat prevederile legale în timpul urmăririi penale și în întocmirea rechizitoriului din Dosarul Flux.

„Respinge, ca inadmisibilă, excepţia privind nelegala compunere a completului D08C din cadrul Tribunalului Iaşi, invocată prin avocatul ales de inculpatul Cheşcu Tudor la termenul din 11.01.2024. Constată că neregularităţile actului de sesizare, astfel cum au fost constatate prin încheierea Curţii de Apel Iaşi din 15.12.2023, au fost remediate de procuror în termenul prevăzut de art. 345 alin. 3 Cod procedură penală. În temeiul dispoziţiilor art. 347 alin. 3 şi ale art. 346 alin. 4 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din 12.07.2022 întocmit de D.N.A. – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 3/P/2022 şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii HARABAGIU GABRIEL-VASILE, CHIRICA MIHAI, BRÂNDUŞESCU ANCA-NORA, POPA MARIANA, CHEŞCU TUDOR şi S.C. FLUX S.R.L.. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 3 şi 6 Cod procedură penală rămân în sarcina statului cheltuielile judiciare aferente judecării contestaţiilor formulate, incluzând suma de 170 de lei, reprezentând partea cuvenită din onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul Chirica Mihai, potrivit delegaţiei nr. 39810/30.10.2023 – av. Ichim Roxana, care va fi achitată către Baroul Iaşi din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, a precizat Curtea de Apel Iasi.

In acest dosar,  Mihai Chirica si cumătrul său, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu sunt acuzați că ar fi eliberat nelegal certificatul de atestare a edificării pentru clădirea firmei Flux de pe strada Vasile Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *