Dorel se pricepe si la tehnologia moderna: panourile fotovoltaice care alimenteaza „bancile inteligente” din Bacau au fost montate invers

Dupa scandalul bancilor montate invers „din motive de siguranta”, dupa cum sustine Primaria Bacau, o noua situatie a fost sesizata de locuitorii urbei moldave. Este vorba despre panourile fotovoltaice care alimenteaza bancile „inteligente” din municipiu.

Potrivit cotidianului local Ziarul de Bacau, acestea au fost montate, de asemenea, invers, spre nord. Mai mult, unul dintre panouri, cel de langa Palatul Administrativ, a fost instalat atat de aproape de imobil, incat va avea soare doar trei luni pe an.

„Unghiul de inclinare permite captarea razelor solare la 180 de grade, fapt demonstrat si de functionalitatea acestora. Acumulatorii inclusi in dotarea bancii permit functionalitatea echipamentului intreaga zi”, a transmis insa primaria Bacau, prin intermediul purtatorului de cuvant, Andreea Negru.

„Pe grupurile de fotovoltaice se bat cu pietre pentru cateva grade si astia zic ca functioneaza la 180⁰!”, a reactionat un specialist consultat de Ziarul de Bacau.

Potrivit site-urilor de specialitate, orientarea ideala a panourilor fotovoltaice este catre sud, deoarece se asigura o expunere mult mai indelungata la soare, atat dimineata, cand radiatia solara provine din est, cat si dupa-amiaza, cand aceasta se muta catre vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *