Dorel s-a mutat in Focsani. A decupat copacul cu drujba sa fixeze bordura

bordura

Celebrul muncitor „Dorel” s-a mutat in Focsani. Pentru montarea bordurilor pe strada 1 Decembrie 1918, muncitorii au decupat cu drujba radacinile unor copaci.

„Urmare a sesizărilor telefonice ale și apariției pe rețelele de socializare a unor fapte privind vătămarea unor arbori pe Str. 1 Decembrie 1918, ca urmare a efectuării unor lucrări de resistematizare a infrastructurii de transport la nivelul municipiului Focsani, o echipă de comisari s-a deplasat pentru verificări la locul indicat. În zonă, au fost identificați un număr de 8 arbori care au fost vătămați ca urmare a intervenției cu drujba in rădăcinile de suprafata ale acestora(pentru amplasarea de borduri), sau accidental cu utilajele, datorită neprotejării tulpinilor. Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea, în baza actului de control, vor aplica sancțiuni contravenționale și vor stabili măsuri ferme în conformitate cu prevederile legale, executantului lucrărilor”, a anuntat Garda de Mediu Vrancea.

Vor fi stabilite de asemenea, măsuri în sarcina autorităților administrației publice locale să instruiască și să monitorizeze constructorii, pentru a preveni vătămarea de arbori pe parcursul executării proiectului.