Donator de organe, la doar 15 ani!

Sharing is caring!

Gest impresionant facut de doi parinti din Iasi. Oamenii au fost de acord sa doneze organele copilului lor, in varsta de 15 ani, diagnisticat cu o malformatie vasculara grava. Astfel, au decis ca alti oameni sa traiasca prin intermediul fiului lor.

Prelevarea a avut loc in aceasta dimineata, la spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iasi. Adolescentul a fost declarat in moarte cerebrala azi noapte, iar familia a acceptat sa ofere sansa la viata unor bolnavi aflati pe listele de asteptare pentru organe sanatoase.

Chirurgii ieseni au prelevat inima, plamanii, rinichii si ficatul donatorului minor. Imediat dupa prelevare, cordul a fost predat echipei de garda de pe elicopterul SMURD, care a decolat de la Iasi si a plecat spre Targu Mures, unde a avut loc transplantul de inima.

Ficatul a fost transplantat la spitalul Sf. Spiridon, rinichii au fost dusi la spitalul I. C. Parhon, iar plamanii au ajuns la Bucuresti, la bolnavi care au nevoie de organele vitale. Este prima prelevare de organe facuta la spitalul de Neurochirurgie, de la inceputul acestui an.

shares