Donații pentru Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

spitalul de copii

Un ONG a donat aparatură medicală în valoare de 40.000 de euro Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Unitatea a fost dotată, astfel, cu aparatură pentru monitorizarea infecțiilor din spitale și un sistem pentru Secția ORL.

Astăzi au fost donate unității medicale ieșene un dispozitiv pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale și un sistem endoscopie ORL. Incidența pentru infecțiile nosocomiale la copil este de 2-10%, în funcție de unitatea spitalicească, motiv pentru care existența unui astfel de aparat este utilă și necesară în activitatea medicală.

Aparatul este mobil, digital, pot exporta digital rezultatele analizelor, va evalua și testa în zonele critice încărcătura microbiană, atât de pe suprafețe, cât și de pe tegumente. Va fi testat și personalul medical, astfel vom putea să facem pași importanți în a preveni infecțiile nosocomiale, cât și o incidență cât mai mica a deceselor din această cauză”, a declarat Alina Belu, director Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Aparatura a fost achiziționată de Fundație din donații.

Am văzut ce se întâmpla în Iași, cum arata secțiile pentru copii, am văzut necesitatea acestor aparate. Doamna director mi-a zis că are nevoie de aceste aparate și am zis că nu e niciun fel de problema și fac tot posibilul ca să vă ajut, a spus Paul Drăgan, Manager General Fundație.

Reprezentanții unității medicale ieșene spun că de aceste echipamente vor beneficia, anual, în medie 3000 de copii cu patologie gravă.