Donații pentru Spitalul de Boli Infecțioase, în plină epidemie de COVID-19

In plina criza de dezinfectanti si masti de protectie, Spitalul de Boli Infectioase din Iasi primeste ajutor din partea comunitatii locale. Un ONG care se ocupa cu ridicarea de locuinte pentru persoanele devaforizate a donat 25 de mii de euro pentru achizitia de aparatura medicala, folosita in combaterea infectiei cu coronavirus. Iar o companie nationala de vinuri a donat 50 de mii de lei, pt ca spitalul sa isi poata cumpara materiale sanitare.

Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, aflat in prima linie in lupta cu virusul din China, incepe sa primeasca sprijin din partea comunitatii locale. Casa Share, condusa de Bogdan Tanasa, a donat unitatii medicale 25 de mii de euro. Acum, oamenii fac apel pe retelele de socializare pentru gasirea unui furnizor de echipamente pentru medici, dar si livrarea de kituri care depisteaza infectia cu coronavirus.

Totodata, si o compania de vinuri sustine financiar spitalul din Iasi, care a primit 50 de mii de lei pentru achizitia de materiale sanitare, masti de protectie si dezinfectanti. Unitatea medicala de Boli Infectioase din Iasi foloseste, zilnic, aproximativ 2.000 de masti de protectie, atat pentru personalul medical, dar si pentru pacientii internati.

Spitalul de Boli Infectioase din Iasi este singurul din Moldova unde sunt tratati pacientii diagnosticati cu coronavirus. De asemenea, doar la Iasi se fac teste pentru depistarea infectiei cu noul virus, in Laboratorul de Biologie Moleculara fiind in lucru, zilnic, peste 200 de teste, probe prelevate de la pacientii din toate judetele Moldovei.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!