Donathlon, competiție de donare de sânge pentru studenți

foto_donare_sange

In toamna aceasta, Asociatia „Trei Vieti” si Centrul de Transfuzii le propune studentilor ieseni să se ia la întrecer în… facerea de bine! Competitia se numeste Donathlon si va fi un eveniment de donare de sange între echipele studențești. Cat despre regula jocului- este cat se poate de simpla: va câștiga echipa în cadrul căreia se donează cel mai mult.

Conform celor de la „Trei Vieti”, in Iași sunt aproximativ 42.000 de studenți, un Centru Regional de Transfuzii si 18 spitale iar mii de operații sunt zilnic amânate din cauza lipsei produselor sangvine. Soluționarea acestei ecuații implică responsabilitate si generozitate, iar saptamana viitoare, de pe 22 pana pe 26 octombrie, tinerii sunt asteptati la acest exercitiu de maturitate.

Pe perioada de desfășurare a Donathlon-ului, la Centrul de Transfuzii Iași, echipa de voluntari Trei Vieți va valida numărul de donatori ale echipelor participante.

Tinerii interesati sa faca un gest care poate salva o viata, pot trimite un mail la treivieti@gmail.com iar inscrierea la Dontahlon se face in maxim un minut. Organizatorii ii asteapta cu bratele deschise si pe cei care nu reusesc sa se inscrie dinainte, echipele se pot forma si spontan, la Centrul De Transfuzii Iasi. Toate detaliile sunt pe pagina evenimentului Donathlon.

Voluntarii „Trei Vieti” spera ca toamna aceasta studenții vor rasturna statisticile si rezervele de sange vor prinde contur. Va reamintim ca printr-o singură donare puteti salva până la 3 vieți iar donarea de sange are beneficii si pentru donator: scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer, reînnoiește elementele sanguine sau arde 650 de calorii per donare.