Donathlon 2018 – nu sta pe gânduri, salvează o viață!

foto_donare_sange

In aceasta saptamana, Asociatia „Trei Vieti” in parteneriat cu Centrul de Transfuzii Iaşi desfasoara evenimentul „Donathlon” – o competiţie studenţească de donare de sânge.  Este, de fapt, o intrecere de donare între echipele studențești iar regula e simpla : câștigă echipa în cadrul căreia se donează cel mai mult. Astazi, o echipa Tele M a luat pulsul evenimentului chiar de la locul faptei.

Era putin dupa ora 11.00 dimineata cand am ajuns la Centrul de Transfuzii Sanguine Iaşi iar donatorii isi asteptau cuminti randul. Asistenta anunta deja ca trebuie sa se pregateasca numarul 73. Cu o singură donare poți salva până la 3 vieți.  Daca facem o socoteala simpla, pana la ora 11.00, s-au salvat peste 200 de vieti.

Studentii ieseni s-au mobilizat toata saptamana cu responsabilitate si generozitate. Nu doar medicinistii au venit la Donathlon.

Voluntarii Trei Vieti se asteapta ca maine, la Centrul de Transfuzii Sanguine, sa vina multi donatori. Tot maine, studentii afla daca sunt castigatorii Donathlonului.

Tinerii voluntari de la Asociatia Trei Vieti si-au propus ca in aceasta toamna, prin Donathlon, sa rastoarne toate statisticile in ceea ce priveste donarea. Nu uitati , Centrele de Transfuzii Sanguine din toata tara ne asteapta in fiecare zi la donare. Este nevoie stringenta de sange in toata tara!