Donald Trump, primul președinte american condamnat penal

Donald Trump a devenit primul președinte american care a fost condamnat pentru o infracțiune, joi, când 12 jurați l-au găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare. Jurații au constatat că liderul republican a falsificat documente pentru a ascunde plățile făcute pentru a-i cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, cu care ar fi avut o relație – lucru negat de Trump. Pedeapsa urmează să fie anunțată în iulie, iar Trump va face în orice caz apel.

Înainte de a părăsi sala de judecată, un Donald Trump roşu la faţă şi încruntat, a dat mâna scurt cu fiul său Eric. Atât tatăl, cât şi fiul păreau supăraţi.

Un lucru important: O condamnare penală definitivă nu ar invalida în niciun caz candidatura sa la alegerile din 5 noiembrie și, cel mai probabil, nici nu ar veni înainte de data scrutinului din noiembrie.

După decizia juriului, pedeapsa va fi anunțată de judecător, pe 11 iulie. Experții spun că șansele ca Trump să primească o pedeapsă cu înarcerar sunt mici.

Orice pedeapsă va consta probabil în sancțiuni financiare, eliberare condiționată, muncă în folosul comunității sau o combinație a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *