Donald Trump a dat CNN in judecata pentru calomnie si cere despagubiri de 475 milioane de dolari

donald trump1

Fostul președinte american Donald Trump a intentat un proces pentru calomnie împotriva CNN și a cerut despăgubiri în valoare de 475 de milioane de dolari.

„Rețeaua nu numai că l-a înfățișat pe reclamant într-o lumină negativă și a ignorat toate informațiile pozitive despre el, ci CNN a căutat să-și folosească influența enormă ca o sursă de știri presupusă „de încredere” pentru a-l mânji pe reclamant în mintea telespectatorilor și cititorilor săi pentru a învinge-l politic”, spune documentul, care a fost trimis la tribunalul federal din Florida.

Avocații lui Trump susțin că „campania subversivă a CNN de defăimare și insultă pe reclamant s-a intensificat doar în ultimele luni, deoarece CNN se teme că reclamantul va candida la președinție în 2024”.

The Hill notează că, pentru a dovedi defăimarea, oficialii guvernamentali și alte personalități publice trebuie să furnizeze dovezi că jurnaliștii au acționat cu răutate reală sau cu o nerespectare clară a adevărului în raportările lor. În practică, acest lucru este foarte greu de demonstrat în Statele Unite. De exemplu, The New York Times nu a pierdut niciun caz de calomnie în peste 50 de ani.

Trump, chiar și în timpul mandatului său de președinte, a criticat mass-media americana considerata apropiata Partidului Democrat.