Doliu la Spitalul Sf. Spiridon. O asistenta a murit in autobuz dupa ce a iesit din tura de noapte

sf. spiridon

O asistenta a Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalul Sf. Spiridon a murit subit dupa ce a iesit din tura de noapte. Femeia, in varsta de 45 ani a plecat cu autobuzul spre casa si i s-a facut rau ieri dimineata la ora 8. Un coleg care o insotea a sunat la 112 si dupa ce s-a incercat resuscitarea acesteia, pret de 50 minute, medicii de pe ambulanta au constatat decesul.

Asistenta medicala nu era cunoscuta cu probleme medicale. Aceasta revenise din concediul de odihna si s-a plans in tura de noapte de o durere de masea.

Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi: „Intreaga echipa a spitalului este marcata si indurerata de pierderea doamnei asistente, asistent principal la blocul operator clinica ortopedie traumatologie. Desfasura un program normal conform graficului, activitatea in ortopedie in aceasta perioada nu este una grea, in noaptea respectiva s-a operat intr-un program normal care s-a finalizat la ora 24:00. Chiar nu este o perioada aglomerata in ceea ce priveste internarile si interventiile chirurgicale in clinica de ortopedie”.

Femeia a facut un stop cardio respirator in autobuzul cu care se ducea acasa, spre Tomesti.

Evenimentul s-a produs in autobuz, la plecarea spre casa. Un coleg care se afla acolo a apelat 112 si a descris crizele convulsive, care de multe ori se instaleaza la momentul opririi cardiac si aparitie fibrilatiei ventriculare, ceea ce probabil s-a intamplat si in acest caz. A fost trimis primul echipaj cu asistent care a identificat fibrilatia ventriculara si a dat primele socuri electrice, apoi a ajuns echipajul cu medic de la ambulanta care a afectuat resuscitare aprope 50 de minute, din pacate fara raspuns”, a adaugat Diana Cimpoesu.

Pana in acest moment nu se stiu exact cauzele care au determinat decesul asistentei, insa Insistutul de Medicina legala, impreuna cu Inspectoratul de Politie fac demersuri in acest sens.