Doliu în lumea sportului. A murit rugbystul Ioan Teodorescu

Ioan-Teodorescu

foto: rugbyromania.ro

Ioan Teodorescu, fostul mare jucător și antrenor de rugby, s-a stins din viață, astăzi, la vârsta de 85 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc luni, 6 decembrie, ora 12:00, la Biserica Vatra Luminoasă.

„Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția uneia dintre marile personalități ale rugby-ului românesc, Ioan Teodorescu. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Federația Română de Rugby.

Ioan Teodorescu s-a născut la București pe 6 septembrie 1936, și a debutat în rugby la Clubul „Progresul Finanțe Bănci”, unde a jucat până în 1958. A mai evoluat pentru cluburile Constructorul (1958-1960), Știința București (1960-1962) și Grivița Roșie (1962-1970).

De asemenea, a făcut parte din echipa națională de tineret și apoi de seniori, cu care a participat la turneul din Belgia, în Cupa Păcii, și la cele din Franța și Italia. Postul de bază în echipă era aripă dreapta, dar a jucat și aripă stânga, chiar și in linia a treia. Centru a jucat în finala Cupei Campionilor Europeni, prima ediție, 1962, la București, pierdută de Grivița cu 3–11. A jucat în toate meciurile din a doua ediție a Cupei Campionilor Europeni, ediția 1964. Au fost victorii cu R.U. Casablanca (29–3), Viktoria Hanovra (17–6) și finala cu Stade Montois, când Grivița Roșie a câștigat cu 10–0, devenind campioană europeană. În ultimii ani a fost și președintele Asociației Columbofile Sector 6 București, deținând porumbei–voiajori cu recorduri de zbor de 800–1.000 km, care i-au adus medalii si cupe.

„Rugby-ul m-a învățat și motivat că întotdeauna trebuie să reușești” spunea în interviul pe care l-a acordat atunci, site-ului FRR.

Federația Română de Rugby i-a apreciat meritele arătându-și recunoștința față de acesta, în 2017, la pauza meciului România – Georgia, câștigat de Stejari cu 8-7, Ioan Teodorescu a primit o plachetă de onoare, decernată de legendarul Viorel Morariu.