Doi turişti germani, care au crezut că România e în Schengen, s-au ales cu dosar penal. Cum au pus pe jar autorităţile

Doi turişti germani, aflaţi în concediu cu bicicletele, s-au ales cu dosar penal după ce au trecut ilegal graniţa dinspre România spre Ungaria. Potrivit PreseiSM, cei doi au crezut că ţara noastră este în Schengen şi pot circula liber, aşa cum erau obişnuiţi în restul Europei. 

Cei doi turişti credeau că România este în Spaţiul Schengen şi au trecut graniţa spre Ungaria nestingheriţi. Totul a început după ce la sediul S.P.F. Petea, în jurul orelor 17.40, camerele de supraveghere, amplasate in imediata apropiere a liniei de frontieră, pe comunicația Garbolcz (Ungaria), au emis o alertă și au transmis imagini cu două persoane care se deplasau cu bicicletele dinspre România spre Ungaria, conform sursei citate.

Cei doi au ocolit obstacolul de beton și bariera, amplasate pe comunicație, trecând ilegal graniţa în Ungaria. Autoritățile de frontieră maghiare au trimis în zonă un echipaj, reuşind să îi rețină pe cei doi turişti germani.

Turiştii au declarat în faţa autorităţilor că se aflau în concediu cu bicicletele, ghidându-se cu ajutorul aplicației GPS a telefoanelor mobile. Astfel au ajuns in localitatea Petea, unde aplicația le-a arătat că este un punct de trecere a frontierei, ei intenționând sa treacă frontiera din România în Ungaria, potrivit sursei citate. Fiind obișnuiți să călătorească liber prin Europa, fără controale vamale între ţări, nu au știut ca nu pot să treacă frontiera prin acel loc, România nefiind membră Schengen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *