Doi tineri din R. Moldova depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei

3

Aseara, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat două persoane care se deplasau, pe câmp, dinspre malul râului Prut spre localitatea Zberoaia, județul Iași.

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au reținut persoanele în cauză, ocazie cu care au procedat la identificarea acestora. Deoarece cei doi bărbați aveau hainele ude si nu aveau documente de identitate asupra lor, aceştia au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia sunt cetățeni din R. Moldova, S.I. și R.R., în vârstă de 31, respectiv 33 de ani, care au încercat să intre ilegal în România.

La cercetări, tinerii au declarat că au traversat înot râul Prut, cu intenția de a ajunge în Italia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.