Doi studenti protesteaza in Iasi fata de decizia introducerii certificatului verde in universitati

WhatsApp Image 2021-10-12 at 15.25.44

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului și Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital. Doi studenți din Iași au fost surprinși protestând împotriva acestei măsuri.

Liga Studenților (LS IAȘI) avertizează că informația cu privire la statutul de vaccinat/nevaccinat, trecut sau netrecut prin boală respectiv cea de testat/netestat intră în categoria datelor cu caracter personal, iar împotriva universităților, reprezentanților studenților sau a asociațiilor care vor colecta astfel de date Liga Studenților (LS IAȘI) va depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru încălcarea legislației în domeniu (GDPR).

Solicitările CNR vin ca urmare a faptului că studenții au acționat în judecată trei universități, iar Liga Studenților (LS IAȘI) a acționat în judecată alte două universități care au impus obligativitatea vaccinării.