Doi sportivi români vor participa la Jocurile Paralimpice de la Beijing

China Olympics 2022 Preparations

6616904 28.07.2021 The Beijing 2022 Winter Olympic and Paralympic Games signs are pictured at the headquarters of the Beijing Organising Committee, in Beijing, China. Anna Ratkoglo / Sputnik

Astăzi încep Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, unde vor participa peste 700 de sportivi, printre care doi români.

Se vor acorda 39 de medalii de aur în probele masculine, 35 în probele feminine şi patru în probele mixte. Disciplinele sportive vor fi curling în scaun cu rotile, para hochei pe gheaţă, para schi alpin, para snowboard şi para nordic (para biatlon şi para schi fond).

România va fi reprezentată de doi sportivi la competiţia paralimpică:

– la para schi alpin, Laura Văleanu, aflată la a treia ediţie de Jocuri Paralimpice, după Vancouver 2010 şi Soci 2014.

– la para snowboard, Mihăiţă Papară va bifa a doua prezenţă olimpică, după Pyeongchang 2018.

“Le doresc mult succes sportivilor şi îi felicit deja pentru performanţa de a se afla la această competiţie de cel mai înalt nivel!

Pentru mine, sentimentul victoriei de la finalul cursei din 2012 de la Jocurile Paralimpice este cea mai frumoasă amintire din cariera de sportiv. Medalia de aur de atunci a răsplătit tot efortul antrenamentelor şi a devenit importantă nu doar pentru mine, ci pentru toţi sportivii români care participă şi vor participa la Jocurile Paralimpice. Un precedent arată întotdeauna că se poate!!! Îmi doresc să nu mai fiu singurul Campion Paralimpic Român, ci doar primul dintr-o serie cât mai puternică!!!”, este mesajul ministrului Sportului, Eduard Novak, la startul competiţiei.