Doi soți ieșiți la plimbare, au fost spulberați violent pe o trecere de pietoni, de un șofer băut. Femeia a murit pe loc

img

Un grav accident rutier a avut loc ieri după amiază pe o stradă din Târgu Jiu. O femeie și un bărbat au fost spulberați pe trecerea de pietoni de un șofer care conducea cu mare viteză.

O femeie a murit, iar soţul ei a ajuns cu răni grave la spital, după ce au fost spulberaţi pe o trecere de pietoni de o maşină condusă de un şofer beat. Bărbatul, amorțit de aburii alcoolului, nu a mai apucat să evite impactul, lovindu-i în plin pe cei doi soți.

În urma impactului deosebit de violent, femeia a fost aruncată la câţiva metri pe şosea. Soţul ei a rămas lipit de asfalt, după ce a fost izbit puternic. Până la sosirea ambulaţei, un martor a încercat să o resusciteze pe femeie, în zadar însă.

„Femeii i-a fost acordat primul ajutor, fiindu-i efectuate manevre de resuscitare de către echipajul medical prezent la fața locului, constatându-se decesul acesteia.” a declarat Lorena Ghiță purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Soţul femeii a suferit răni severe la mâini şi picioare şi a ajuns pe masa de operaţie.

Şoferul inconştient băuse bine înainte de a se urca la volan. Culmea, bărbatul era angajat al Direcției Sanitar Veterinare din Gorj.

Lorena Ghiță purtător de cuvânt IPJ Gorj: Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.