Doi soti au fost gasiti morti intr-o casa din judetul Bistrita Nasaud. Se banuieste ca s-au intoxicat cu dioxid de carbon

Tragedie in localitatea Corvinesti din comuna Matei, judetul Bistrita Nasaud, dupa ce un cuplu a fost gasit fara suflare in casa. Un barbat a sesizat la 112 ca doua persoane sunt inconstiente intr-o locuinta.

„La fata locului au fost identificati un barbat de 67 ani si sotia acestuia de 59 ani. Din nefericire, cei doi erau decedati”, a transmis IPJ Bistrita Nasaud. Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si au dispus efectuarea necropsiilor in vederea stabilirii cauzei deceselor.

Potrivit ISU Bistrita Nasaud, cei doi soti au fost gasiti decedati, cel mai probabil, din cauza unei intoxicatii cu monoxid de carbon de la o soba de teracota.

Simptomele intoxicaţiei cu monoxid de carbon depind de concentraţia gazului acumulat şi de durata expunerii. Conform pompierilor, la expunere redusă pot apărea dureri de cap, ameţeli, la expunere medie, dureri de cap persistente cu senzaţia de zvâcnire, ameţeli, somnolenţă, vomă, ritm cardiac şi puls rapid, reflexe şi judecată încetinite, iar la expunere ridicată, convulsii, comă sau chiar deces.

În ceea ce priveşte concentraţia de gaz, 0,1 % în aer omoară într-o oră, 1 % monoxid de carbon în aer omoară în 15 minute, 10% monoxid de carbon în aer omoară imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *