Doi profesori de la USV Iasi au lasat mostenire burse pentru studenti

Trei dintre studentii Universitatii Stintelor Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi au primit mostenire de la doi profesori o suma importanta de bani. In fiecare an, in cadrul festivitatii de deschidere a universitatii, studentii cu cele mai bune rezultate sunt premiati cu diplome si bani. Doi dintre cei mai respectati si cunoscuti profesori din cadrul USV care au trecut la cele vesnice au lasat prin testament ca, studentii cu rezultate bune sa fie premiati an de an.

Premiul lasat mostenire de profesorul universitar Constantin Vasilică a fost oferit la doi studenti din cadrul USV. Ana Maria Chirilă, studenta anul I, specialitatea Biologie, si Iustin Ciprian Paiu, student in anul II la specialitatea Agricultura au primit fiecare cate 500 de euro pentru rezultate deosebite.

Prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rector USV Iași

Dupa cum stiti avem deja cativa ani din 2018 in care ca urmare a dispozitiilor testamentale ale celor doi mari profesori Constantin Vasilica si Petru Magazin in fiecare an se acorda cate un premiu de 1000 de euro din sumele pe care le-au lasat in cont domnul profesor Vasilica si domnul profesor Magazin au lasat prin testament ca aceste premii sa fie acordate sefilor de promotii, celor mai buni studenti dar domnul Vasilica a insistat si pe o latura sociala pentru ca il stim cu totii ca a fost precupat de acest lucru.

De asemenea,a fost premiata si studenta Adina Gabriela Trofin pentru rezultate exceptionale.  

Prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rector USV Iași

Premul profesor Petru Magazin se acorda asa cum a lasat dumnealui prin testament, sefului de promotie de la Facultatea de Agricultura, respectiv Adina Gabriela Trofin, a absolvit anul IV si acum este studenta la master.

Conducerea universitatii vrea sa ii sprijine in continuare pe toti tinerii care au rezultate foarte bune la invatatura si care au nevoie de ajutor financiar pentru a-si cumpara carti, caiete si haine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *