Doi polițiști ieșeni au fost prinși băuți la volan

Accident rutier politia rutiera

Fostul șef de secție din Ciurea, Marius M., și un polițist de la secția 2 Gară, Silviu C., au fost prinși conducând sub influența alcoolului de agenții Poliției de Rutieră Iași.

Ieri, 9 noiembrie, Marius M. a fost reținut pentru 24 ore, având o alcoolemie de peste 3.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 6 noiembrie a.c., un bărbat de 49 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, deși ar fi fost sub influenţa alcoolului. Şoferul emana halenă alcoolică, însă nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.La data de 09 noiembrie ac, acesta a fost prezentat unității de Parchet competente și instanței de judecată, aceasta din urmă dispunând plasarea bărbatului sub control judiciar pentru 60 de zile.”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție (IPJ) Iași.

Silviu C. a fost depistat cu 0.66 mg/l alcool pur în aer expirat, în noaptea de 8 spre 9 noiembrie.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi au oprit pentru control, pe raza comunei Bârnova, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani.Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.De asemenea, conducerea IPJ Iasi a dispus declanșarea unei cercetări prealabile, pentru a stabili dacă acesta a comis vreo abatere disciplinară”, a transmis IPJ Iași.