Doi polițiști au fost împușcați în picioare în urma unui conflict

ID27289_INQUAM_Photos_Cornel_Putan-640x400

Doi poliţişti din Covasna au fost împuşcaţi joi de un bărbat care a sustras arma unuia dintre ei. Agenţii sunt în stare stabilă, unul dintre ei fiind rănit la coapsă şi celălalt la picior.

Bărbatul împreună cu fiul său fuseseră implicaţi, joi dimineaţa, într-un scandal în faţa sediului Postului de Poliţie Barcani. Indivizii l-au tras de uniformă pe şeful de post şi l-au lovit cu pumnul, moment în care au intervenit alţi doi agenţi de poliţie care au folosit sprayul lacrimogen, agresorii fugind de la faţa locului.

La amiază, când poliţiştii au mers la domiciliul unuia dintre ei, să îl ridice cu mandat, tatăl acestuia a sustras arma unui agent şi a tras trei focuri de armă, două rănindu-i pe oamenii legii. Cei doi agresori au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului pentru audieri şi măsuri.

Comunicatul Poliţiei Covasna:

„La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 09.00, în fața sediului Postului de Poliție Barcani, doi bărbați, în vârstă de 20, respectiv 52 de ani, ar fi agresat fizic un polițist.

Cei doi bărbați fuseseră citați la sediul Postului de Poliție Barcani, în vederea soluționării unei petiții.

Aceștia au devenit reclacitranți și l-ar fi tras de uniformă pe șeful de post, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul pe polițist.

Având în vedere cele întâmplate, doi polițiști din cadrul Postului de Poliție au intervenit în sprijinul colegului agresat, folosind spray iritant-lacrimogen, asupra celor doi bărbați, care au fugit de la fața locului.

Ulterior, în jurul orei 16.00, în timp ce polițiștii puneau în executare un mandat de aducere, emis pe numele unuia dintre cei doi bărbați, aflându-se la domiciliul acestuia, bărbatul ar fi luat un pistol și ar fi tras cu acesta, rănind doi agenți de poliție, la nivelul membrelor inferioare.

Cei doi bărbați au fost imobilizați de polițiști, fiind conduși la sediul Poliției Orașului Întorsura Buzăului, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii răniți au fost transportați la o unitate medicală, în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului.”