Doi părinți din Vaslui au mers cu „un munte” de PET-uri de pe stradă la reciclare. Câți bani reușesc să facă zilnic

Doi tineri din Vaslui au fost văzuți la automatul de colectat PET-uri dintr-un magazin din oraș cu peste 100 de ambalaje de plastic.

Tinerii au pus PET-urile într-un cearșaf dublu, pentru a nu face mai multe drumuri, potrivit Vremea Nouă.

Se pare că reciclarea a devenit pricipala lor sursă de venit, câștigând astfel și 100 de lei pe zi din sticlele colectate. Ce doi sunt părinții a cinci copii.

Alți „colecționari” de PET-uri merg în restaurante, terase, fac comandă de o sticlă cu suc, pe care o consumă în câteva ore, iar în tot acest timp vânează sticlele de plastic pe care ceilalți clienți le abandonează pe mese, arată sursa citată.

Românii care cumpăra băuturi în ambalaje de plastic, sticlă sau aluminiu cu sigla SGR, plătesc și o garanție de 50 de bani, pe care acum o pot recupera după ce duc ambalajele înapoi la magazin.

Un detaliu important este şi faptul că ambalajele purtătoare de garanţie au intrat pe piaţă gradual, fiind vorba de o perioadă tranzitorie până la epuizarea stocurilor de produse existente deja la raft.

Astfel, produsele în ambalaje non-SGR, care se află, deja, în stocul producătorilor sau al comercianţilor, mai pot fi comercializate până la data de 30 iunie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *