Doi jandarmi au salvat un bacauan care s-a spanzurat

jandarmi1

Doi jandarmi aflati in timpul liber, care alergau pe malul lacului Serbanesti din Bacau au salvat un barbat care se spanzurase cu maneca unei bluze de la trening, de un pod subrezit. O fata si doi barbati au incercat initial sa ajute persoana care a recurs la acest gest extrem dar nu mai puteau sa-l tina, existand riscul sa cada in apa. Jandarmii l-au prins de brate si l-au ridicat pe podul subred.

„Până să ajungă cu el la mal, bărbatul a leșinat. Era aproape imposibil să îl susțină, întrucât trebuiau să pășească pe grinzile metalice. Riscul era ca toți trei să cadă în apa adâncă de doi metri. După ce au reușit să ajungă la capătul podului, Ioan și Vali au luat decizia de a-l coborî pe bărbat în apă, aproape de malul râului, unde apa nu era atât de adâncă. Altă posibilitatea nu aveau. Imediat au sărit și ei după el. L-au luat pe brațe și l-au scos pe iarbă. Bărbatul tremura și dădea semne de hipotermie, întrucât era dezbrăcat de foarte mult timp, iar contactul cu apa a accentuat acest lucru.Colegii noștri au început manevrele de resuscitare, până când bărbatul a dat semne că își revine. L-au acoperit cu niște haine și, până la sosirea ambulanței, au rămas lângă el pentru a se asigura că e bine”, a transmis Jandarmeria Romana.

Ioan și Vali sunt subofițeri în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău si au Sunt absolvit Școala Militara de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.