Doi indivizi, trimiși în judecată pentru trafic de droguri care au dus la moartea unei persoane

DIICOT

Prin rechizitoriul din data de 02.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 2 inculpaţi, unul dintre aceștia în stare de arest preventiv și unul în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și de mare risc în formă continuată în forma agravată (care a avut ca urmare moartea victimei), trafic intern de droguri de risc și de mare risc, conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 11.02.2022, unul dintre inculpați a vândut victimei 18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc. În urma consumului acestor comprimate victima a fost transportată la data de 12.02.2022 la spitalul Floreasca, în stare gravă, decedând în ziua de 28.02.2022. Cauza morții acesteia a fost stabilită ca fiind consumul de opiacee.

Cu privire la cel de-al doilea inculpat, trimis în judecată în stare de libertate, s-a reținut că acesta a condus la data de 26.03.2019, în municipiul București, un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,019 ug/ml, THC-OH 0,007 ug/ml și THC-COOH 0,092 ug/ml). De asemenea, la data de 06.04.2021 acesta a condus în municipiul București un autoturism în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce și aflându-se sub influența substanțelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,010 ug/ml, THC-OH 0,004 ug/ml și THC-COOH 0,133 ug/ml).

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.