Doi indivizi acuzați de infracțiuni de proxenetism, arestați după mai multe percheziții în Brăila și Galați

retinuti

Doi tineri au fost arestaţi, după mai multe percheziţii în oraşele Brăila şi Galaţi. Un dosar penal a fost deschis pe numele celor doi, ei fiind acuzaţi de infracţiuni de proxenetism.

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii şi cei ai Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, cu sprijinul efectivelor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Brăila şi Galaţi, au efectuat miercuri patru percheziţii domiciliare în municipiile Brăila şi Galaţi, în urma cărora au pus în executare 2 mandate de aducere pentru continuarea cercetărilor, într-un dosar penal ce vizează infracţiunea de proxenetism în formă continuată.

În cauză sunt vizaţi doi tineri, respectiv unul de 26 de ani, din judeţul Galaţi şi un altul de 21 de ani, din judeţul Brăila, cercetaţi de poliţişti după ce în perioada iulie – noiembrie 2022 ar fi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către o minoră în vârstă de 16 ani, facilitând activitatea acesteia prin asigurarea clienţilor. În cadrul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate bunuri de interes în cauză. În urma activităţilor investigative şi a probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore”, arată comunicatul de presă al IPJ Cluj.

În cursul zilei de joi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Turda, cu propunere de arestare preventivă, mai indică sursa citată.

Astfel că, pe numele tânărului de 26 de ani a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar pe numele tânărului de 21 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Sursa menţionată a adăugat că percheziţiile au beneficiat şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila.