Doi ieseni suspecti de coronavirus, adusi la Spitalul de Boli Infectioase

izoleta

O femeie de 34 ani intoarsa recent din Italia a sunat aseara la 112 dupa ce a prezentat simptome specifice coronavirusului. Astazi, un barbat aflat in autoizolare dupa ce a revenit din Italia le-a spus inspectorilor DSP ca nu se simte prea bine.

Barbatul a fost prelat cu izoleta de pe strada Mitropolit Varlaam, langa Kaufland Nicolina.

Cei doi ieseni sunt febrili, au tuse, dureri de cap dar au o stare generala buna. Acestora li se vor face teste atat pentru gripa cat si pentru coronavirus.

„La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, in ultimele 24 ore au venit doi pacienti suspecti, amandoi veniti din Italia. Se inscriu in definitia de caz, simpomatici. Aceste probe se lucreaza in cursul zilei de astazi. Astazi lucram 22 probe si ne-am aprovizionat cu kituri, ca sa putem sa asiguram cerintele de la nivelul Moldovei , care trimit probe atat a celor alati in autoizolare cat si la cei aflati in carantina la sectiile de Boli Infectioase de la celelalte spitale din Moldova”, a anuntat Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi.

In functie de rezultatul testelor, cei doi ieseni vor fi mutati in alta aripa a spitalului daca nu vor fi confirmati cu coronavirus.

In ceea ce priveste pacientul de 71 ani din judetul Suceava, infectat cu Covid – 19, evolutia acestuia este buna.