Doi ieșeni au tăiat de pe un stâlp 35 de metri de cablu de comunicații, în valoare de 1.500 de lei

FURT CALIFICAT 1

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au depistat doi cetăţeni români, care au sustras de pe un stâlp 35 de metri cablu de comunicaţii.

La sfârşitul săptămânii, operatorul care deservea sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari a observat, un autoturism care a oprit pe direcţia localităţii de frontieră Trifeşti din care au coborât două persoane. Ocupanţii mijlocului de transport au sustras de pe un stâlp cablu, pe care l-au pus în portbagaj, după care şi-au continuat deplasarea.

În cel mai scurt timp, un echipaj din cadrul aceluiaşi sector s-a deplasat la faţa locului şi a oprit autoturismul la volanul căruia era un ieşean în vârstă de 28 de ani, iar pe scaunul din dreapta faţă era un bărbat în vârstă de 41 de ani.

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit două cabluri de comunicaţii de aproximativ 14, respectiv 21 de metri lungime. Totodată, în torpedoul autoturismului a fost descoperit cleştele cu care a fost tăiat cablul.

Cablul, în valoare de aproximativ 1.500 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, pe numele celor două persoane, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.