Doi ieșeni au furat bateriile care alimentau semafoarele aflate pe un drum în construcţie

Politia-Rutiera-640x400

Doi bărbați din județul Iași au fost reținut pentru 24 de ore, după ce au furat bateriile care alimentau semafoarele aflate pe un drum în construcție, în localitatea Cepleniţa.

Cei doi ar fi forțat lacătele cutiilor metalice și ar fi furat bateriile de tip acumulator.

Poliția susține că din această cauză a crescut riscul de producerea unor accidente.

„La data de 22 februarie 2023, poliţiştii Secţiei 9 Rurală Hârlău au efectuat o percheziţie la domiciliul unui tânăr din comuna Cepleniţa, bănuit de comiterea la data de 17/18 februarie a infracţiunii de furt calificat. Din cercetări a rezultat faptul că acesta, împreună cu un alt tânăr, prin forţarea lacătelor cutiilor metalice de protecţie, ar fi sustras două baterii acumulator de la dispozitivele de semnalizare rutieră tip semafor, amplasate la capetele unui pod rutier aflat în lucru pe tronsonul DN 28 B, de pe raza comunei Cepleniţa, fapt ce ar fi dus la oprirea sistemului de dirijare a traficului şi generarea riscului de producere a unor accidente rutiere”, a transmis Poliția Iași.

La domiciliile celor doi, poliţiştii au găsit şase baterii de acumulator, dintre care două ar fi fost sustrase de pe raza judeţului Iaşi şi patru de pe raza altui judeţ.