Doi gălățeni au vrut să îi mituiască pe polițiști cu câteva sute de lei pentru a scăpa de amenzi. Acțiunea a fost înregistrată cu body cam-ul

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat acte de urmărire penală și au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, în data de 17.07.2021, unul dintre inculpați, aflat la volanul unui autoturism, nu a oprit la semnalul agenților de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Tecuci, aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu. Pentru a nu fi sancționat cu amendă și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-a promis unuia dintre agenți, în mod repetat, diferite sume de bani, ulterior oferindu-i acestuia suma de 300 de lei.

De asemenea, cel de-al doilea inculpat, frate cu cel care a oferit suma de bani menționată anterior, le-a promis celor doi lucrători de poliție suma de 1000 de lei drept mită, pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice fratelui său.

Întreaga activitate infracțională a fost înregistrată cu dispozitivul Body-worn camera aflat în dotarea polițiștilor, care au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Galați.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!