Doi frati si tatal lor, originari din Tadjikistan au fost arestati in cazul atentatului de la Moscova

Potrivit TASS, tribunalul districtual Basmanny din Moscova l-a arestat pe Aminchon Islomov în cazul atacului terorist din Crocus City Hall de la Moscova. Instanta l-a plasat în arest până pe 22 mai.

Şedinţa de judecată a avut loc cu uşile închise. Anterior, instanța i-a arestat pe Dilovar și Isroil Islomovs în același dosar. Cei trei sunt acuzați de un atac terorist comis de un grup de persoane, care presupune o pedeapsă care poate duce până la închisoare pe viață.

Aminchon și Dilovar Islomovs sunt frați, iar Isroil Islomov este tatăl lor. Toți trei s-au născut în Dușanbe. Frații sunt cetățeni ruși, în timp ce tatăl este cetățean al Tadjikistanului. Dilovar Islomov este căsătorit, are un copil și a lucrat ca taximetrist. Aminchon Islomov are șapte copii născuți de două soții. Isroil Islomov este domiciliat in Tver.

Anterior, Tribunalul Districtual Basmanny a arestat patru autori ai atacului, și anume Dalerdjon Mirzoyev, Saidakrami Rachabaliizoda, Shamsidin Fariduni și Faizov.

În seara zilei de 22 martie, un atac terorist a vizat sala de concerte de la Crocus City Hall. Potrivit Comitetului de Investigație al Rusiei, numărul actual de morți este de 137, dar ar putea crește. Ministerul Sănătății din Regiunea Moscova a declarat că 182 de persoane au fost rănite.

Unsprezece persoane suspectate de implicare în atacul terorist au fost reținute, inclusiv patru bărbați înarmați care au fost reținuți în regiunea Bryansk, la sud-vest de Moscova, în timp ce încercau să caute refugiu trecând granița cu Ucraina din apropiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *