Doi copii, victime in accidentul cumplit din Popeni si mama acestora sunt internati in stare grava in spitalele din Iasi

Screenshot_20220712-105801_WhatsApp

Trei pacienti in stare grava, victime ale accidentului rutier cumplit de aseara din Popeni, au fost transferati in spitalele din Iasi. Este vorba despre doi copii in coma si mama acestora, o tanara in varsta de 27 ani.

„Un baietel de 4 ani si o fetita de 2 ani, cu multiple contuzii, intubati si ventilati mecanic, preluati de la Barlad si adusi la Spitalul Nicolae Oblu pentru consult neurochirugical, mergand mai departe catre ATI Spitalul Sf. Maria pentru management complet al leziunilor. Stare grava, coma, un traumatism cranio cerebral sever pentru fiecare dintre acesti doi copilasi”, a declarat Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi.

Mama copiilor, pasagera in autoturism a fost la randul ei preluata in stare grava la Spitalul Sf. Spiridon.

„Are un traumatism cranio cerebral si mao ales cranio facial sever, fractura deschisa de mandibula, mai multe fracturi la nivelul fetei, fractura de clavicula, fractura de antebrat. A fost preluata, investigata. S-a decis anestezie generala, a fost intubata, ventilata mecanic. S-a decis internarea pe clinica chirurgie dar va avea nevoie si de o interventie ortopedica. Am transferat-o in urma cu cateva minute la ATI, urmand a intra in sala de operatie. Va avea nevoie de tratament complex, speram ca este tanara, stabila ca evolutia ei sa fie una favorabila”, a adaugat Diana Cimpoesu.