Doi copii din Iași au fost transportați de urgență la Milano

copii

Doi copii cu malformatii cardiace care se aflau internati la Spitalul de Copii din Iasi au fost transportati la un spital din Italia. Primul pacient transportat a fost un baiat de 3 luni iar ieri, a decolat catre Milano si o fetita de doar 28 zile. Zborul a fost unul dificil, realizat in contextul pandemiei de coronavirus, cheltuielile fiind suportate de o asociatie non-guvernamentala care a adunat donatii pentru acesti copii si nu numai.

Un baiat de numai 3 luni, internat in sectia ATI a Spitalului de Copii de pe data de 18 noiembrie a fost transferat la operatie. In perioada internarii micutul s-a infectat si cu Covid. Al doilea caz a fost transferat ieri fiind o fetita de 28 de zile.

dr. Lavinia Ionescu, purtator de cuvant al Spital de Copii Iasi

In cursul zilei de ieri am reusit sa transferam un copil cu malformatie cardiaca, intr-o clinica din San Donato. Aceasta reusita, vine in completarea altui gransport fericit care a fost realizat la sfarsitul anului. Un copil a fost diagnosticat cu infectie cu SARSCoV-2 care s-a vindecat in spital si starea lui a permis transferul catre o clinica unde sa ii permita interventia chirurgicala.

Evolutia lui Daniel este favorabila, iar asociatia Blondie care s-a ocupat cu transportul pacientului este incantata sa primeasca vestea de a-l aduce sanatos la Iasi.

Adelina Tonceanu-  fondator asociatia BLONDIE:

Daniel, baietelul pe care l-am transportat pe 28 decembrie cred ca a fost unul dintre cele mai fericite. Un copil pentru care s-a luptat mult. am avut multe momente in care am crezut ca nu vom reusi, ba mai mult de atat am mai organizat o data zborul  pentru el si nu a putut sa zboare in diminetaa de inaintea zborului am fost anuntati ca trebuie sa anulam transportul ca el nu mai este bine. A fost greu de tot.

Transportul catre spitalele din afara tarii este extrem de costisitor si poate trece usor de 20 000 de Euro. Asa ca, asociatia Blondie isi doreste sa stranga sumele necesare pentru achizitionarea unui avion pe care sa il foloseasca pentru urgentele medicale care necesita transportul peste granite.