Doi cetateni straini depistati cu sedere ilegala in Iasi

imigrari_straini

Polițiștii de imigrări din Iași au depistat 2 cetățeni străini din Canada și Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional și li s-au emis decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească România în termen de 15 zile.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat, la data de 04 iunie, un control cu forțe proprii, în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi, cu şedere ilegală, o femeie de 23 de ani, din Canada și un bărbat de 35 de ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că străinii au intrat legal în România, iar la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României, în cel mult 15 zile.

Totodată, persoanele au fost sancţionate contravenţional cu avertisment în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.